Marinpedagogiskt center

I oktober 2016 godkändes bygglovet för det nya marinpedagogiska centret som just nu håller på att uppföras på Ribersborgsstrandens sydvästra del, invid handikappbadet. Fastigheten är ritad av Rasmus Rodam från Nord Architects AS i Danmark på uppdrag av stadsfastigheter. Centret förvaltas av kulturförvaltningen och invigdes under högtidliga former av Kronprinsessan Viktoria, miljöminister Karolina Skog och kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh den 11 oktober 2017.

Här kan ni se inslaget från SVT

 

Marint Kunskapscenter är sedan 2016 upphandlade för att driva och utveckla den marinpedagogiska verksamheten i Malmö stad och kommer att stå för verksamheten och driften i det nya centret när det står färdigt.

Den marinpedagogiska verksamheten kommer att få nya möjligheter att växa i de nya lokalerna och här kommer att finnas utställning, laboratorium, ateljé och lektionssal, där både skolelever och allmänhet kan uppleva och lära sig mer om havet.

 • Isabella Lövin, Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister på besök i det nya centret. Efter rundvisning hade vi möte om marin pedagogik och Öresund som biosfärområde. Här tillsammans med Michael Palmgren, verksamhetsledare på SEA-U Marint Kunskapscenter. Foto:Annika Flensburg
  Mer information
 • Ministerbesök våren 2017. Foto: Jenny Eliasson Malmö Museer
  Mer information
 • Kronprinsessan Viktoria, miljöminister Karolina Skog, kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och verksamhetsledare Michael Palmgren Foto: Jenny Eliasson Malmö Museer
  Mer information
 • Kronprinsessan Viktoria med elever från Örtagårdsskolan. Foto: Jenny Eliasson Malmö Museer
  Mer information
 • Elever från Öresundsklassrummet Foto: Jenny Eliasson Malmö Museer
  Mer information
 • Foto: Jenny Eliasson Malmö Museer
  Mer information

Marint Kunskapscenter i Malmö

Ribersborgsstigen 4, 216 13 Malmö.

Phone: +46 (0)40 631 3041. E-mail: hello[at]smkc.se