top of page

Skolor, grupper och allmänhet

Skolor, grupper och allmänhet
Logga naturum Öresund
naturum Öresund - porten till Öresund!

Den 25 april 2020 så invigdes Sveriges 32:a nationella naturum, naturum Öresund på Marinpedagogiskt center. Malmö stad är huvudman för verksamheten som genomförs av oss på Marint Kunskapscenter. Till naturum kommer skolklasser och allmänhet för att delta i verksamheten.
 
All information om vår pedagogiska verksamhet för skolor, bokning av studiebesök och aktiviteter för allmänhet och andra grupper finns här - www.naturumoresund.se.
 
Ett naturum är porten till ett naturområde och ska skapa möjlighet och tillgänglighet för alla att uppleva och komma närmare naturen. Detta är mycket inspirerande eftersom det innebär att vi kommer kunna sprida ännu mer kunskap om havet och varför det är så viktigt. Naturum Öresund öppnar för många nya möjligheter både för oss och för våra besökare - utökade öppettider, större utbud på aktiviteter och guidade turer samt alldeles nya utställningar med betoning på vårt Öresund och de Globala målen. Att naturum Öresund blir verklighet är ett steg i rätt riktning för en mer havsmedveten värld.
 
Välkommen, hoppas vi ses!
/Personalen på Marint Kunskapscenter

Hitta hit
Drönarbild från havet med naturum Öresund i bakgrunden och brygga 8 i förgrunden.

Hitta hit

Marinpedagogiskt center och naturum Öresund finns på Ribersborgsstranden vid brygga 7, 

precis bredvid Funkisbadet och temalekplats Öresund. 

Du kan enkelt cykla eller promenera hit längs Ribersborgsstigen.

 

Det finns även en hyrcykelstation vid centret.

Malmö stad har upphandlat Malmö by Bike. Hitta hyrcyklar.

Ta stadsbuss 7 till hållplats Potatisåkern, gå därifrån rakt ner mot havet. Om du kommer utanför Malmö, ta tåg eller buss till Malmö Central och byt därefter till stadsbuss 7.

I rondellen i korsningen Geijersgatan/ Limhamnsvägen, kör du ner mot Lagunen. Efter 300 m, sväng höger in på Ribersborgstigen och följ vägen fram till parkeringen. Kör försiktigt, du delar väg med gång- och cykeltrafikanter!

bottom of page