• Facebook Social Ikon

@marintkunskapscenter

  • Instagram Social Ikon

@marintkunskapscenter

Glöm inte att följa Marint Kunskapscenter på Facebook och Instagram!

Marint Kunskapscenter i Malmö

Ribersborgsstigen 4, 216 13 Malmö.

Phone: +46 (0)40 631 3041.

E-mail: hello@smkc.se

Facebook: @marintkunskapscenter

Instagram: @marintkunskapscenter

© 2018 by Marint Kunskapscenter. 

 

Sommarverksamheten 2019 är stängd för i år.

Vi älskar sommaren vid havet! Under sommarmånaderna kan man hitta på massor av saker hos oss nere på Ribban. Kom hit på soliga dagar och på regniga dagar, det finns alltid något att göra. Aktiviteterna, som är kostnadsfria, är för både vuxna och barn. Ta med kompisar, familj och släkt!

Sommarverksamheten 2019 är nu stängd för säsongen! Välkommen tillbaka nästa sommar!  

Kom och häng med mig i sommar!

Håvning

Under ett håvningspass blir alla deltagare utrustade med vadarstövlar och håv. Tillsammans med våra marinpedagoger går vi ut och letar efter djuren som bor i havet. Tillbaka på land går vi igenom vad vi har hittat - vissa av djuren kanske får flytta in i våra akvarier. 

Tidsåtgång: ca 45 min.

Åldersgräns: För alla, barn som vuxna! Barn födda 2012 eller senare måste ha deltagande vuxen med sig. Alla som deltar ska boka plats.

Utrustning : Vadarstövlar, håv och vattenkikare (finns att låna).

Snorkling

Det här snorklingspasset är lämpligt för er med liten eller ingen snorklingsvana. Alla deltagare får låna våtdräkt, snorkel, cyklop och skor och under lugna former tränar vi teknik och ser vad som finns under ytan. OBS! Man måste ha badkläder på sig under dräkten, kom ombytt! 

Tidsåtgång: ca 45 min.

Åldersgräns: Deltagare ska vara födda 2012 eller tidigare för att delta. Barn födda mellan 2012 och 2010 måste ha deltagande vuxen med sig. Alla som deltar ska boka plats.

Utrustning: Våtdräkt, cyklop, snorkel och skor (finns att låna).

Snorkling på leden

Snorkling på leden är en lite mer avancerad snorklingstur och är bara för de som har snorklingsvana och är simkunniga. Tillsammans med våra marinpedagoger simmar vi ut på djupare vatten bland blåstång och ålgräs och ser om vi hittar leden som ligger på havets bottnen. OBS! Man måste ha badkläder på sig under dräkten, kom ombytt!

Tidsåtgång: ca 45 min.

Åldersgräns: Deltagare ska vara födda 2009 eller tidigare för att delta.

Utrustning: Våtdräkt, cyklop, snorkel och skor (finns att låna).

Barnens hav

Barnens hav är till för våra allra yngsta nyfikna besökare.​ Här får de bekanta sig med Öresunds grunda bottnar på en spännande flott-tur! I sakta mak dras flotten av våra marinpedagoger till ställen där vi spanar efter havets djur och växter. Kanske hittar vi Kalle Krabba eller Molly Manet! 

 

Tidsåtgång: ca 45 min.

Åldersgräns: För barn födda 2013 - 2016 samt deltagande vuxen. OBS! Minst en deltagande vuxen på 2 barn! Alla som deltar ska boka plats.

Utrustning: Flytväst, shorties, vadarstövlar, håv och vattenkikare (finns att låna).

SEA Trekking

Tillsammans med H20 Diving i Lund och Marint Kunskapscenter kan du nu testa SEA Trekking.​ En Seatrekker utforskar kustlinjen från vattnet istället för land och upptäcker naturen under och över havsytan. Med mask, snorkel, fenor och en vattentät väska med ombyte, vatten och snacks börjar äventyret! 

 

Tidsåtgång: ca 2 timmar.

Åldersgräns: Född 2004 och äldre, simkunnig minst 200 m. Viss snorklingsvana krävs.

Utrustning: Våtdräkt, cyklop, snorkel och fenor (finns att låna).

Övrigt att göra

Förutom utomhusaktiviteterna finns det alltid andra saker att hitta på. Till exempel kan man upptäcka vår nya utställning, djuren i akvarierna, skapa fantastiska verk i vår kreativa verkstad eller experimentera i labbet! Såklart kan man också bara hänga, läsa lite böcker i vår myshörna och blicka ut över havet. Här finns alltid tillgänglig personal om man behöver hjälp eller har några frågor! Håll utkik efter nya aktiviteter på våra sociala medier!